مالیات علی الراس چیست؟

مالیات علی الراس به مالیاتی گفته میشود که آن را بر مبنای قراین و ضرایب مالیاتی محاسبه میکنند نه بر اساس اسناد و مدارک مودی مالیاتی.

باید توجه داشت که اظهارنامه ارسالی توسط مودی مالیاتی از مهم‎ترین و اصلی ترین ابزار برای  تشخیص درآمد واحدهای تجاری و محاسبه مالیات توسط سازمان امور مالیاتی می‎باشد .

هنگامیکه مودی اظهارنامه را به واحد مالیاتی ارسال می نماید ،توسط  آن واحد مالیاتی و در اجرای بند ۲ ماده ۹۷ قانون مالیات های مستقیم پرونده واحد تجاری  توسط کارشناس ارشد مالیاتی یا کارشناس مالیاتی (ممیز مالیاتی) رسیدگی می گردد.

 

رسیدگی به پرونده دارای مراحلی است که مختصر در اینجا به آن می پردازیم:

 

  • در ابتدا برگه ای به نام درخواست اسناد و مدارک از طرف ممیز مالیاتی به مودی مالیاتی ارسال می گردد که بر این اساس مودی باید کلیه اسناد و مدارک درخواستی را جهت رسیدگی در اختیار ممیز قرار دهد.
  • در مرحله ی بعدی یعنی پس از ابلاغ “برگ درخواست اسناد و مدارک” ،کارشناس ارشد مالیاتی موظف می گردد طی یک هفته تا پانزده روز پس از ابلاغ درخواست فوق به محل کار مودی مراجعه نموده و دفاتر و تمامی اسناد و مدارک  تجاری مودی را مورد رسیدگی قرار دهد.

 

 

پس از  رسیدگی، چه اتفاقاتی رخ می دهد:

اتفاقات پس از رسیدگی به 3 دسته تقسیم می گردد:

  • رسیدگی از طریق قبول دفاتر که در این مورد یعنی دفاتر و اسناد بر طبق موازین قانونی و آیین نامه مربوط به روش های نگهداری دفاتر و اسناد و مدارک تنظیم شده است و درآمد مشمول مالیات مودی از طریق رسیدگی به دفتر تعیین و مبلغ مالیات مشخص و طی برگ تشخیص صادر و به مودی ابلاغ می شود.
  • رسیدگی از طریق علی الراس یعنی دفاتر و اسناد مودی مطابق موازین قانونی و آیین نامه مربوط به روش های نگهداری دفاتر و اسناد و مدارک تنظیم نشده است و با موازین مطابقت ندارد و یا در مدارک ارائه شده جهت رسیدگی نقص و کسری هایی وجود داشته دارد که در این صورت دفاتر مورد قبول واقع نمی گردد و تشخیص درآمد و مالیات واحد های تجاری بر اساس معیارها و قوانین مالیاتی شناسایی و مطالبه می شود. به این روش، رسیدگی از طریق علی الراس گفته می شود.
  • هنگامیکه از دیدگاه اداره امور مالیاتی دفاتر و اسناد و مدارک برای محاسبه درآمد مشمول مالیات کافی نبوده و یا در اسناد موازین قانونی و آیین نامه مربوطه رعایت نشده باشد و غیر قابل رسیدگی تشخیص داده شود مراتب از طریق اداره مالیات مربوطه کتبا با ذکر دلایل درست و کافی به مودی مالیاتی ابلاغ می گردد و پرونده مودی برای رسیدگی به هیات 3نفره ارسال می گردد.

 

دلایل علی الراس شدن محاسبه مالیات:

موارد علی الراس شدن دفاتر در ماده 97 قانون مالیات های مستقیم  به شرح زیر ذکر شده است:

 

۱- هنگامیکه مودی تا موعد مقرر ترامه یا حساب سود و زیان واحد تجاری خو را ارائه ننموده باشد.

۲- هنگامیکه مودی نسبت به ارائه دفاتر و مدارک حساب در محل کار خود خودداری نماید در صورتیکه درخواست کتبی  از اداره امورمالیاتی مربوط  دریافت کرده باشد. از ارائه دفاتر و یا مدارک حساب در محل

در خصوص این بند هرگاه مودی از ارائه قسمتی از مدارک حساب خودداری نماید موارد زیر روی می هد:

۳-چنانجه مدارک ارائه نشده مربوط به هزینه باشد از احتساب آن جزء هزینه های قابل قبول خودداری می شود و در صورتی که مربوط به درآمد باشد، درآمد مشمول مالیات این قسمت از طریق علی الراس تعیین خواهد شد

۴- در صورتی که دفاتر و اسناد و مدارک ابرازی برای محاسبه درآمد مشمول مالیات به نظر اداره امورمالیاتی غیرقابل رسیدگی تشخیص داده شود و یا به علت عدم رعایت موازین قانونی و آیین نامه مربوط مورد قبول واقع نشود.

 

مطلب پیشنهادی : مالیات مستقیم

 

منبع : haghrah.net


مشاوره حقوقی انلاین در هه ی زمینه ها مالیاتی ,مالیات ,مودی ,مدارک ,رسیدگی ,اسناد ,و مدارک ,اسناد و ,دفاتر و ,علی الراس ,و اسناد ,درآمد مشمول مالیات ,محاسبه درآمد مشمول ,برای محاسبه درآمدمنبع

شناخت بیشتر نسبت به حقوق مالیات ها قسمت دوم

شناخت بیشتر نسبت به حقوق مالیاتها قسمت اول

مبحث سرقفلی قسمت دوم

مبحث سرقفلی قسمت اول

شناخت بیشتر نسبت به حقوق مالیاتها قسمت چهارم

مبحث سرقفلی قسمت پنجم

مبحث سرقفلی قسمت چهارم

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

سفال فروش اشپزی Healthy World .::تهران موزیک::. Ericair2sbj3k Situs طلایی مطالب حقوقی کوتاه و مفید طراحی سایت اصفهان | سارین وب SERYAL KADE لینک دانلود